Το reformer (κρεβάτι πιλάτες) είναι το  πιο διάσημο μηχάνημα Pilates, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates  για την εφαρμογή της μεθόδου του.

Αποτελείται από ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι πάνω στο οποίο υπάρχει μια κινούμενη πλατφόρμα  ( καρότσι) που συνδέεται στο πλαίσιο με αντιστάσεις. Οι επιλογές στη χρήση των αντιστάσεων (ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ)  διαφοροποιούν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων  και  απαιτούν διαφορετική προσπάθεια από το μαθητή. Το reformer περιλαμβάνει επίσης το footbar στο κάτω μέρος του  πλαισίου και  2 μακριά λουριά με θηλιές, στα οποία  τοποθετούνται τα πόδια ή τα χέρια (ανάλογα με την άσκηση).

Στις ασκήσεις που εκτελούνται στο reformer το βάρος του σώματος και οι αντιστάσεις διαφοροποιούν τη συνθετότητα και το επίπεδο δυσκολίας της άσκησης.  Το reformer είναι φτιαγμένο με τρόπο ώστε  να προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών reformer: μεταλλικά, φορητά, σταθερά, ξύλινα. Τα ξύλινα, τα οποία είναι χειροποίητα είναι τα πιο άνετα και όμορφα.

Ασκήσεις στο  reformer

Υπάρχουν περισσότερες από 200 ασκήσεις που  έχουν σχεδιαστεί για το reformer. Ο συνδυασμός  ασκήσεων γυμνάζει όλο το σώμα και  προσφέρει  μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας, καλύτερο συντονισμό, επίγνωση του σώματος και της κίνησης.

Ορισμένες ασκήσεις εκτελούνται με το καρότσι ακίνητο και άλλες με κινούμενο, ενώ ο μαθητής μπορεί να είναι ξαπλωμένος, καθιστός ή όρθιος.

Οι ασκήσεις στο reformer έχουν μεγάλη ποικιλία και προσαρμοστικότητα.

Οι ασκήσεις χωρίζονται σε επίπεδα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και απευθύνονται σε αρχάριους, μεσαίου επιπέδου, προχωρημένους και ανώτατου επιπέδου μαθητές.  Εφόσον ο μαθητής ασκείται συστηματικά και  μεθοδικά και καθοδηγείται σωστά από το δάσκαλο όλες οι ασκήσεις στο reformer είναι ασφαλείς και εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Οφέλη από το pilates reformer

Τα οφέλη των ασκήσεων στο reformer είναι η ενδυνάμωση σε συνδυασμό με την ευλυγισία, η βελτίωση της ισορροπίας & της ευθυγράμμισης, η καλύτερη επίγνωση της κίνησης, η βελτίωση της στάσης του σώματος και η ανακούφιση  από προβλήματα και  πόνους στο σώμα.

Κάθε μαθητής μπορεί να κάνει μάθημα σε reformer ανεξαρτήτως της φυσικής του κατάστασης.

gdpr-image
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.