Η μέθοδος ασκήσεων pilates, έτυχε μεγάλης απήχησης και γ’ αυτό αναπτύχθηκε ένα ακόμη είδος, οι aerial pilates. Οι ασκήσεις γίνονται με τη βοήθεια ειδικών πανιών, που κρέμονται από το ταβάνι και έχουν μήκος περίπου 6 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα. Η αιώρηση κάνει τη διαδικασία της εκγύμνασης ευχάριστη και παράλληλα εποικοδομητική. Στις ασκήσεις pilates προστίθενται και ακροβατικά κόλπα, με σκοπό την διάταση των μυών και την αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Δυναμώνουν οι ώμοι, τα χέρια και η κοιλιά, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.Στις ασκήσεις που κρατούν την λεκάνη ψηλά, επιτυγχάνεται η σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου, η θρέψη των κυττάρων και η ξεκούραση της καρδιάς. Έρευνες δείχνουν, ότι οι στάσεις που απαιτούν την ανάποδη στάση σώματος, συμβάλλουν στη ρύθμιση των ορμονών. Έτσι, βελτιώνεται και η διάθεση….

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση της παραδοσιακής μεθόδου των PILATES, αλλά και μια μοναδική πρακτική εμπνευσμένη από τη κλασική εναέρια γιόγκα.
Επωφελούμαστε από τις μικρορυθμίσεις που κάνει το σώμα συνεχώς λόγω της κίνησης της αιώρας. Και οι δύο αισθήσεις της ιδιοδεκτικότητας και της ισορροπίας μπορούν να κατακτηθούν μέσω της πρακτικής. Το εύρος της κίνησης σε κάθε άρθρωση αυξάνεται. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα. Επίσης, το 20% έως 80% του σωματικού μας βάρους μεταφέρεται στην αιώρα αυξάνοντας ή μειώνοντας τη δυσκολία των παραδοσιακών ασκήσεων.

Η χρήση του υφάσματος αποσυμπιέζει σημαντικά την σπονδυλική στήλη.

Το κέντρο / πυρήνας γίνεται ισχυρότερο.

Η αιώρα κρέμεται από δύο σημεία, σχηματίζοντας το αγγλικό γράμμα U. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε στάσεις, γονατιστές, καθιστικές, ύπτια και επιρρεπείς ασκήσεις, μέσα και έξω από την αιώρα.

Το Aerial Pilates δεν επιτρέπεται στην περίπτωση

  • Εγκυμοσύνη
  • Γλαύκωμα
  • Πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις
  • Καρδιακά προβλήματα
  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Οστεοπόρωση – Οστεοπενία
gdpr-image
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.